Aardbeien Macarons
Macarons zijn heerlijke Franse koekjes die bestaan uit twee luchtige amandelkoekjes met een vulling ertussen. In dit recept maken we aardbeienmacarons, perfect voor liefhebbers van aardbeien! Deze macarons zijn zoet, fris en hebben een heerlijke aardbeiensmaak. Het maken van macarons vergt wat oefening, maar met dit recept en de juiste technieken kun je ook thuis genieten van deze heerlijke lekkernij. Dus pak je ingrediënten en laten we beginnen!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 130 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 150 gram eiwit
  • 30 gram kristalsuiker
  • Rode kleurstof (optioneel voor de kleur)


Stap voor stap bereiding:
  1. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Klop het eiwit in een andere kom op hoge snelheid tot het schuimig begint te worden.
  3. Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, tot je stijve pieken krijgt.
  4. Voeg eventueel rode kleurstof toe en meng goed door het eiwitmengsel.
  5. Voeg het amandelmeel en de poedersuiker toe aan het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot je een glad beslag hebt. Zorg ervoor dat je het beslag niet te veel mengt.
  6. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  7. Spuit kleine rondjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Laat de macarons ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur rusten, zodat er een dun vliesje op de bovenkant kan vormen.
  9. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  10. Bak de macarons ongeveer 15 minuten, of tot ze stevig aanvoelen aan de buitenkant maar nog zacht vanbinnen.
  11. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  12. Vul een spuitzak met aardbeienjam of aardbeienbotercrème.
  13. Leg een macaronkoekje met de onderkant naar boven en spuit een kleine hoeveelheid vulling erop.
  14. Druk voorzichtig een ander koekje erbovenop met de onderkant naar beneden, zodat de vulling ertussen zit.
  15. Herhaal dit met alle macaronkoekjes.
  16. Laat de macarons minstens 1 uur in de koelkast rusten voordat je ze serveert, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  17. Geniet van je zelfgemaakte aardbeien macarons!

Aardbeien Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *