Framboos Macarons
Framboos Macarons zijn heerlijke zoete lekkernijen die perfect zijn voor elke gelegenheid. Deze kleurrijke en elegante koekjes zijn gevuld met een heerlijke frambozenvulling. Een beetje zoet en een beetje zuur, deze macarons zullen zeker indruk maken op je gasten. Macarons kunnen een beetje uitdagend zijn om te maken, maar met het juiste recept en wat geduld kan iedereen ze bereiden. Volg gewoon de onderstaande instructies en geniet van deze heerlijke framboos macarons!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwitten (oude eiwitten werken het beste)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • Paar druppels rode kleurstof (optioneel)
  • Voor de frambozenvulling:
  • 150 gram frambozen (vers of bevroren)
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een kom en meng goed door elkaar.
  3. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot ze schuimig worden.
  4. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is.
  5. Voeg eventueel enkele druppels rode kleurstof toe en meng goed door het eiwitmengsel.
  6. Voeg het amandelmeel en de poedersuiker toe aan het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  7. Schep het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  8. Spuit kleine rondjes op het bakpapier en tik de bakplaat een paar keer stevig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  9. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten zodat er een lichte korst op komt.
  10. Bak de macarons in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
  11. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.
  12. Voor de frambozenvulling:
  13. Pureer de frambozen en meng met de poedersuiker in een kom.
  14. Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar tot een gladde vulling.
  15. Schep de frambozenvulling in een spuitzak en spuit een kleine hoeveelheid vulling op de onderkant van een macaronkoekje.
  16. Druk er een ander macaronkoekje bovenop om een sandwich te vormen.
  17. Herhaal met de overige macarons en vulling.
  18. Bewaar de framboos macarons in de koelkast tot ze stevig zijn.
  19. Serveer en geniet!

Framboos Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *