Kokosnoot Macarons
Macarons zijn heerlijke luchtige koekjes met een zachte vulling ertussen. Deze macarons hebben een heerlijke kokosnootsmaak. Ze zijn perfect om te serveren bij een feestje of gewoon als een zoete traktatie. Dit recept geeft je alle stappen die je nodig hebt om perfecte kokosnoot macarons te maken. Geniet ervan!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 125 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel kokosnoot extract
  • Optionele: voedingskleurstof (bijvoorbeeld groen voor een vrolijke uitstraling)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een grote kom. Meng goed door elkaar.
  3. In een andere kom, klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is.
  4. Voeg het kokosnoot extract toe aan het eiwitmengsel en vouw voorzichtig het amandelmeel-poedersuikermengsel erdoorheen.
  5. Als je voedingskleurstof wilt gebruiken, voeg dan een paar druppels toe aan het beslag en vouw het er voorzichtig doorheen totdat de gewenste kleur is bereikt.
  6. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit kleine rondjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de rondjes, omdat de macarons tijdens het bakken iets uitzetten.
  7. Tik voorzichtig met de bakplaat op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  8. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten, zodat er een dunne korst op de bovenkant komt.
  9. Bak de macarons vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot ze stevig aanvoelen maar nog wel zacht van binnen.
  10. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.
  11. Als de macarons afgekoeld zijn, kun je ze vullen met bijvoorbeeld kokosnootbotercrème of kokosnootjam.
  12. Plak twee macarons op elkaar met de vulling ertussen en druk voorzichtig aan.
  13. Herhaal dit voor alle macarons.
  14. Serveer de kokosnoot macarons op een mooie schaal en geniet ervan!

Kokosnoot Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *