Recept voor: macarons: Lavendel

Macarons zijn heerlijke kleine gebakjes die vaak worden geassocieerd met de Franse keuken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kleuren en zijn een favoriet bij veel mensen. In dit artikel delen we een recept voor macarons met een vleugje lavendel. Lavendel voegt niet alleen een subtiel aroma toe aan deze zoete lekkernijen, maar geeft ze ook een prachtige paarse tint. Volg deze eenvoudige stappen om zelf lavendel macarons te maken.

Ingrediƫnten:

– 110 gram amandelmeel
– 200 gram poedersuiker
– 100 gram eiwitten (ongeveer 3 eieren)
– 50 gram kristalsuiker
– 1 theelepel gedroogde lavendelbloemen
– Paarse kleurstof (optioneel)

Voor de vulling:

– 100 gram boter, op kamertemperatuur
– 100 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanillearoma
– Een paar druppels lavendelolie
– Paarse voedingskleurstof (optioneel)

Stappen:

1. Maal het amandelmeel en de poedersuiker samen in een keukenmachine tot een fijn poeder. Zeef het mengsel om eventuele klontjes eruit te halen. Voeg vervolgens de gedroogde lavendelbloemen toe en meng alles goed door elkaar. (Als je de macarons een paarse kleur wilt geven, voeg dan ook de paarse kleurstof toe aan het meelmengsel.)

2. Klop de eiwitten in een schone kom op hoge snelheid tot ze schuimig worden. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot zich stijve pieken vormen. (De eiwitten zijn goed geklopt wanneer je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er iets uitvalt.)

3. Voeg het amandelmeelmengsel toe aan de opgeklopte eiwitten en vouw voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is. Het beslag moet dik maar wel vloeibaar zijn.

4. Schep het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit kleine cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat, ongeveer 3 cm in diameter. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.

5. Laat de macarons rusten op kamertemperatuur gedurende 30-60 minuten, zodat er een korstje op de bovenkant ontstaat. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden Celsius.

6. Bak de macarons gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.

Voor de vulling:

1. Klop de boter in een kom tot het licht en luchtig is. Voeg de poedersuiker, vanillearoma en lavendelolie toe en meng goed door elkaar. Voeg indien gewenst een paar druppels paarse voedingskleurstof toe om de vulling een mooie lavendelkleur te geven.

2. Schep de vulling in een spuitzak en spuit een kleine hoeveelheid op de onderkant van een macaron. Plaats een andere macaron erbovenop en druk voorzichtig aan.

Je lavendel macarons zijn klaar om te serveren! Bewaar ze in een luchtdichte container op een koele plaats om ze vers te houden. Geniet van deze heerlijke en elegante lekkernijen bij een kopje thee of koffie. De lavendel voegt een vleugje verfijning toe aan de zoete macarons en maakt ze extra bijzonder. Veel bakplezier!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *