Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Passievrucht Macarons


Passievrucht macarons zijn heerlijke zoete traktaties met een vleugje exotische passievrucht. Deze kleurrijke en luchtige koekjes zijn perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om van te genieten. Het maken van macarons kan wat oefening vergen, maar met dit uitgebreide recept kan iedereen ze maken. Dus haal je bakspullen tevoorschijn en ga aan de slag met deze heerlijke passievrucht macarons!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 125 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel passievrucht extract
  • Gele kleurstof (optioneel)
  • Passievruchtvulling:
  • 100 gram passievruchtpuree
  • 125 gram ongezouten boter
  • 250 gram poedersuiker


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een grote kom. Meng goed door elkaar.
  3. In een andere kom, klop de eiwitten stijf met de fijne kristalsuiker.
  4. Voeg het passievrucht extract en eventueel de gele kleurstof toe aan het eiwit mengsel. Meng goed door elkaar.
  5. Voeg het amandelmeel en poedersuiker mengsel toe aan het eiwit mengsel. Vouw voorzichtig met een spatel totdat alles goed gemengd is en een glad beslag ontstaat.
  6. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  7. Spuit kleine rondjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de rondjes, omdat de macarons zullen uitzetten tijdens het bakken.
  8. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen in de macarons te laten ontsnappen.
  9. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten. Hierdoor ontstaat er een dunne korst op het beslag.
  10. Bak de macarons in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat ze licht goudbruin zijn.
  11. Laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat.
  12. Voor de passievruchtvulling, mix de passievruchtpuree, boter en poedersuiker in een kom tot een gladde massa.
  13. Doe de vulling in een spuitzak en spuit een kleine hoeveelheid op de helft van de macaronschelpen.
  14. Plaats een andere macaronschelp bovenop en druk voorzichtig aan.
  15. Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast rusten om de smaken goed te laten mengen.
  16. Serveer en geniet van deze heerlijke passievrucht macarons!

Passievrucht Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *