Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Hazelnoot Macarons


Macarons zijn heerlijke luchtige koekjes met een heerlijke vulling ertussen. Deze Hazelnoot Macarons zijn perfect voor de hazelnootliefhebbers. De buitenkant van de macarons is knapperig en de vulling is romig en vol van smaak. In dit recept leer je hoe je zelf deze heerlijke hazelnoot macarons kunt maken. Het vergt wat precisie, maar met de juiste stappen en ingredi├źnten kunnen ook beginners genieten van zelfgemaakte macarons. Dus haal je bakspullen tevoorschijn en laten we beginnen met het maken van deze heerlijke hazelnoot macarons!

Voorbereidingstijd:1 uur
Kooktijd:15-18 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 100 gram fijngemalen hazelnoten
  • 100 gram poedersuiker
  • 80 gram eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Hazelnootpasta naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Zeef de fijngemalen hazelnoten en poedersuiker boven een kom. Meng goed door elkaar.
  3. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf.
  4. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je stevige pieken hebt.
  5. Voeg het vanille-extract toe aan het eiwitmengsel en meng goed door.
  6. Voeg het hazelnoot-poedersuiker mengsel toe aan het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Het beslag moet dik maar nog wel vloeibaar zijn.
  7. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  8. Spuit kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de macarons.
  9. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  10. Laat de macarons 20-30 minuten rusten.
  11. Bak de macarons in de voorverwarmde oven voor 15-18 minuten, of tot ze stevig aanvoelen maar nog wel zacht zijn.
  12. Laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze van het bakpapier haalt.
  13. Vul de macarons met hazelnootpasta en druk voorzichtig een andere macaron erbovenop.
  14. Bewaar de macarons in een luchtdichte container in de koelkast. Laat ze minstens een paar uur rusten voordat je ze serveert.

Hazelnoot Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *