Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Matcha Macarons


Matcha macarons zijn heerlijke Franse koekjes met een Japanse twist. Ze hebben een luchtige en knapperige textuur en een heerlijke matcha-smaak. Deze macarons zijn perfect voor matcha-liefhebbers en zullen zeker indruk maken op je gasten. In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf matcha macarons kunt maken. Het vergt wat oefening, maar het resultaat is het zeker waard. Dus haal je bakspullen tevoorschijn en laten we beginnen!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwit (van ongeveer 4 eieren)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel matcha poeder
  • Voor de vulling:
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram slagroom
  • 1 theelepel matcha poeder


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef het amandelmeel, de poedersuiker en het matcha poeder boven een grote kom. Mix het geheel goed door elkaar.
  3. Doe het eiwit in een schone kom en klop het op hoge snelheid. Voeg de fijne kristalsuiker geleidelijk toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
  4. Voeg het amandelmeel-mengsel toe aan het eiwit en vouw voorzichtig met een spatel tot het goed gemengd is.
  5. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit kleine rondjes van ongeveer 2,5 cm op de bakplaat, met voldoende ruimte tussen de rondjes.
  6. Tik de bakplaat een paar keer stevig op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  7. Laat de macarons 20-30 minuten rusten, zodat er een ‘velletje’ op de bovenkant ontstaat.
  8. Bak de macarons in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze stevig aanvoelen maar nog wel zacht van binnen.
  9. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.
  10. Voor de vulling, smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
  11. Klop de slagroom op tot stijve pieken en vouw voorzichtig de gesmolten chocolade en het matcha poeder erdoorheen.
  12. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit een kleine hoeveelheid van de vulling op een macaron en druk voorzichtig een andere macaron erbovenop om ze samen te voegen.
  13. Herhaal dit proces totdat alle macarons gevuld zijn.
  14. Laat de macarons een paar uur in de koelkast rusten om de vulling op te laten stijven.
  15. Serveer de matcha macarons op een feestelijke schaal en geniet ervan!

Matcha Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *