Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Vanille-framboos macarons


Macarons zijn heerlijke luchtige koekjes met een zachte vulling. Dit recept voor Vanille-framboos macarons is perfect voor degenen die houden van de combinatie van zoete vanille en friszure frambozen. De macarons hebben een knapperige buitenkant en een smeuïge vulling met een vleugje framboos. Ze zijn niet alleen lekker, maar zien er ook prachtig uit en zijn ideaal om te serveren bij speciale gelegenheden of gewoon als verwennerij voor jezelf. Volg dit eenvoudige recept en maak zelf deze heerlijke Vanille-framboos macarons!

Voorbereidingstijd:60 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:24


Ingredienten:
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwit (ongeveer 3-4 eieren)
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Rode voedingskleurstof
  • Voor de vulling:
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram frambozen (fijngeprakt)


Stap voor stap bereiding:
  1. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een kom en meng goed door elkaar.
  2. Klop de eiwitten in een andere kom op tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn.
  3. Voeg het vanille-extract en een paar druppels rode voedingskleurstof toe aan de eiwitten en meng goed door elkaar. Het mengsel moet mooi roze kleuren.
  4. Voeg het amandelmeel en de poedersuiker toe aan de eiwitten en vouw voorzichtig met een spatel tot een glad beslag. Zorg ervoor dat je niet te hard roert, anders verlies je de luchtigheid.
  5. Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  7. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten tot er een dun laagje op de bovenkant ontstaat. Hierdoor krijgen ze straks een knapperige buitenkant.
  8. Verwarm de oven voor op 140°C en bak de macarons in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.
  9. Maak ondertussen de vulling door de roomboter, poedersuiker, vanille-extract en fijngeprakte frambozen samen te voegen. Meng goed door elkaar tot een smeuïge vulling.
  10. Doe de vulling in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit een beetje vulling op de onderkant van een macaron. Druk een andere macaron er bovenop en herhaal dit voor alle macarons.
  11. Bewaar de macarons in de koelkast zodat de vulling kan opstijven. Laat ze even op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.
  12. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Vanille-framboos macarons!

Vanille-framboos macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *