Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Pistache-chocolade Macarons


Macarons zijn heerlijke zoete lekkernijen die perfect zijn voor speciale gelegenheden of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. Deze pistache-chocolade macarons zijn een heerlijke combinatie van smaken en zijn zeker het proberen waard. Ze hebben een knapperige buitenkant en een smeuïge vulling. Hier is het uitgebreide recept voor pistache-chocolade macarons:

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 150 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • Groene kleurstof (optioneel)
  • 150 gram banketbakkersroom
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram pistachenoten, fijngehakt


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de poedersuiker, amandelmeel en cacaopoeder samen in een grote kom.
  3. In een andere kom, klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer.
  4. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe terwijl je blijft mixen tot het mengsel glanzend en stevig is.
  5. Voeg eventueel een paar druppels groene kleurstof toe en meng goed.
  6. Voeg het amandelmeel-mengsel toe aan de kom met eiwitten en vouw voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is.
  7. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  8. Spuit kleine rondjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat je wat ruimte tussen de rondjes laat, omdat de macarons zullen uitzetten tijdens het bakken.
  9. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten, zodat er een korstje op de bovenkant kan vormen.
  10. Bak de macarons ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze van het bakpapier haalt.
  12. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
  13. Mix de banketbakkersroom met de fijngehakte pistachenoten en de gesmolten chocolade.
  14. Leg wat vulling op de onderkant van een macaron en plaats er een andere macaron bovenop om een ​​sandwich te vormen.
  15. Herhaal dit met de rest van de macarons en vulling.
  16. Bewaar de pistache-chocolade macarons in de koelkast en laat ze een uur op temperatuur komen voordat je ze serveert.

Pistache-chocolade Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *