Amaretto Macarons


Macarons zijn heerlijke koekjes die perfect zijn om te maken als dessert of om cadeau te geven. Deze Amaretto Macarons zijn gevuld met een romige amarettovulling en hebben een knapperige buitenkant met een zachte binnenkant. Ze zijn een echte traktatie voor liefhebbers van amaretto en zoete lekkernijen. Het maken van macarons vergt enige precisie, maar met dit recept kan iedereen ze maken. Volg de onderstaande stappen en geniet van je zelfgemaakte Amaretto Macarons!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 125 gram poedersuiker
  • 65 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel amaretto
  • Voor de vulling:
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel amaretto


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de poedersuiker en het amandelmeel boven een kom en meng dit goed door elkaar.
  3. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan.
  4. Spatel voorzichtig het amandelmeel- en poedersuikermengsel door de opgeklopte eiwitten.
  5. Voeg de amaretto toe en meng dit goed door het beslag.
  6. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit kleine rondjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de rondjes, want ze zullen nog iets uitlopen.
  7. Tik de bakplaat een paar keer hard op het aanrecht om eventuele luchtbellen in de macarons eruit te krijgen.
  8. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur, zodat er een korstje op kan komen.
  9. Bak de macarons vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar. Ze moeten stevig aanvoelen als je erop drukt, maar niet bruin kleuren.
  10. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  11. Maak ondertussen de vulling door de boter, poedersuiker en amaretto samen te mengen tot een romige massa.
  12. Spuit of smeer de vulling op de onderkant van een macaron en druk er voorzichtig een andere macaron op.
  13. Herhaal dit voor alle macarons.
  14. Bewaar de Amaretto Macarons in een luchtdichte doos in de koelkast om ze vers te houden.

Amaretto Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *