Chocolade-Munt Macarons


Macarons zijn heerlijke Franse koekjes die zacht en romig van binnen zijn en knapperig van buiten. Dit recept geeft een twist aan de klassieke macaron met de combinatie van chocolade en munt. De combinatie van de rijke chocoladesmaak en de verfrissende muntsmaak maakt deze macarons echt bijzonder. Ze zijn perfect als traktatie voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen. Het kost even wat tijd en geduld om ze te maken, maar het resultaat is het zeker waard!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 110 gram amandelmeel
  • 225 gram poedersuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram eiwitten
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel munt extract
  • Groene kleurstof (optioneel)
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • 125 ml slagroom
  • Verse muntblaadjes voor decoratie


Stap voor stap bereiding:
  1. Zeef het amandelmeel, poedersuiker en cacaopoeder boven een grote kom en meng goed door elkaar.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een handmixer.
  3. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzende pieken vormt.
  4. Voeg het munt extract toe aan de eiwitten en eventueel de groene kleurstof als je de macarons groen wilt maken. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Voeg het amandelmeel mengsel toe aan de eiwitten en vouw voorzichtig met een spatel tot een glad beslag. Het beslag moet dik maar toch luchtig zijn.
  6. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de macarons ongeveer 30 minuten rusten totdat er een dunne korst op komt.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  8. Bak de macarons in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  9. Smelt de pure chocolade au bain-marie en meng de slagroom erdoorheen.
  10. Laat het chocolademengsel iets afkoelen en smeer een beetje op de platte kant van een macaron. Plaats een tweede macaron er bovenop en druk voorzichtig aan zodat de chocolade zich verspreidt. Herhaal dit met de rest van de macarons.
  11. Garneer de macarons met een blaadje munt en laat de chocolade volledig uitharden.
  12. Serveer de chocolade-munt macarons en geniet!

Chocolade-Munt Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *