Macarons met Amandel


Macarons zijn heerlijke Franse koekjes gemaakt van amandelmeel. Ze hebben een knapperige buitenkant en een zachte, chewy binnenkant. Het maken van macarons kan een beetje uitdagend zijn, maar met de juiste instructies kan iedereen het leren! In dit recept zal ik je laten zien hoe je zelf macarons kunt maken met amandelmeel. Met de juiste ingredienten en technieken kun je deze heerlijke traktatie gemakkelijk thuis bereiden. Het resultaat zal zeker indruk maken op je familie en vrienden!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:20


Ingredienten:
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwitten (ongeveer 3 eieren)
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • Optioneel: voedingskleurstof


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe het amandelmeel en de poedersuiker in een kom en meng ze goed door elkaar.
  2. Klop de eiwitten in een andere kom tot ze schuimig worden.
  3. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je stijve pieken krijgt.
  4. Voeg eventueel een paar druppels voedingskleurstof toe en klop nogmaals tot alles goed gemengd is.
  5. Doe het amandelmeel-poedersuikermengsel bij de geklopte eiwitten en vouw voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is.
  6. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  7. Spuit kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Laat de macarons 30 minuten rusten, zodat er een korstje op de bovenkant ontstaat.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden Celsius.
  10. Bak de macarons 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de macarons volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.
  12. Vul de macarons met je favoriete vulling, zoals ganache, botercrème of jam.
  13. Geniet van je zelfgemaakte macarons met amandel!

Macarons met Amandel

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *