Perzik Macarons


Perzik macarons zijn heerlijke zoete lekkernijen die perfect zijn voor elk moment van de dag. Met een knapperige buitenkant en een zachte, romige vulling zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar. Deze macarons worden gemaakt met perzikaroma, waardoor ze een heerlijk fruitige smaak krijgen. Of je nu al ervaring hebt met het maken van macarons of niet, dit recept zal je stap voor stap begeleiden, zodat je thuis perfecte perzik macarons kunt maken. Geniet van deze heerlijke traktatie met een kopje thee of deel ze uit aan vrienden en familie. Het maken van macarons is misschien wat uitdagend, maar met dit recept en een beetje geduld zul je zeker succes hebben.

Voorbereidingstijd:45 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Frans
porties:12


Ingredienten:
  • 150g amandelmeel
  • 150g poedersuiker
  • 110g eiwitten
  • 150g kristalsuiker
  • 1 theelepel perzikaroma
  • 1-2 druppels gele kleurstof
  • Voor de vulling:
  • 100g boter
  • 200g poedersuiker
  • 1 theelepel perzikaroma
  • 1 eetlepel perzikjam


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker boven een kom. Meng ze goed door elkaar en zet opzij.
  3. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze schuimig worden. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je stijve pieken krijgt.
  4. Voeg het perzikaroma en de gele kleurstof toe aan het eiwitmengsel en meng voorzichtig met een spatel totdat alles goed gemengd is.
  5. Voeg het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe aan het eiwitmengsel en vouw voorzichtig met een spatel om tot het mengsel glad en glanzend is.
  6. Schep het macaronbeslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  7. Spuit kleine ronde schijfjes van ongeveer 2,5 cm op de bakplaat, met genoeg ruimte tussen elk schijfje.
  8. Laat de macarons 30-45 minuten rusten totdat er een lichte korst op de bovenkant is gevormd.
  9. Bak de macarons 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  11. Maak ondertussen de vulling door de boter, poedersuiker, perzikaroma en perzikjam te mengen tot een romig mengsel.
  12. Schep de vulling in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  13. Leg de helft van de macarons met de platte zijde naar boven en spuit een beetje vulling op elk schijfje.
  14. Plaats de andere helft van de macarons er bovenop en druk voorzichtig aan.
  15. Bewaar de macarons in een luchtdichte container in de koelkast om ze vers te houden.
  16. Geniet van je heerlijke perzik macarons!

Perzik Macarons

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *